تقریبا از اسفند سال گذشته، مسکن وارد یک رکود تورمی تاریخی شد و داد و ستد در این بازار به کمترین سطح خود در سال های اخیر رسید؛ به عبارت دیگر، افزایش نرخ ارز باعث شد تا مالکان از عرضه ملک به بازار خودداری کنند و به دلیل کاهش قدرت خرید مردم معاملات وارد رکود شود و در عین حال قیمت ها نیز افزایش یافت.
به گزارش «تابناک»، تا نیمه خرداد امسال رکود تورمی در بازار مسکن ادامه داشت، اما با انتخاباتی شدن فضای جامعه و وعده های انتخاباتی کاندیدا ها، مقداری از تب و تاب بخش مسکن کاسته شد. اکنون ثبات نسبی بر بازار مسکن حاکم شده و قیمت ها با کاهش حدود ۵ درصدی روبه رو شده است. با توجه به شرایط سیاسی کشور و تأثیر آن بر بازارهای اقتصادی، انتظار کاهش ۱۵ درصدی بهای مسکن وجود دارد.
کمال الدین پیر موذن نماینده مردم اردبیل در خصوص کاهش قیمت ها و به ویژه قیمت مسکن گفت: حماسه سیاسی که با اراده ملت در ۲۴ خرداد با کیاست رهبر انقلاب و با بها دادن به کاندیدایی معتدل و همت کاندیدا ها و اطرافیانشان و حضور کم نظیر ملت انجام پذیرفت، بستری است برای خلق حماسه اقتصادی.
وی گفت: در این مدت در تمامی زمینه ها، شاهد کاهش قیمت ها بوده ایم و این موضوع در قیمت مسکن نیز تأثیر خواهد گذاشت. تعامل با دنیا و بها ندادن به سوداگری ها و گداپروری ها و التزام به قانون به ویژه قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار باعث خواهد شد صنعت در تمامی زمینه ها ثبات و رونق پیدا کند. زمانی که عرضه بالا برود با تقاضا به تعادل خواهد رسید و به دنبال آن شاهد کاهش قیمت ها نیز خواهیم بود.
این نماینده اظهار داشت: در مورد میزان کاهش قیمت ها و این که آیا قیمت ها به وضعیت دو سال پیش باز خواهد گشت، گفت: خیر، تخریب و انقلاب ضربتی است اما احیا و سازندگی زمان بر و گام به گام است، ولی تا دو سال، با توجه به افزایش ارزش پول ملی می توان دلگرم بود که به نقطه خوبی برسیم اما در حال حاضر فاصله بین آنچه هست با آنچه می تواند باشد عمیق است.
یک نگاه بسیار مثبت نسبت به خلق حماسه سیاسی در دنیا پدید آمده و تمام دنیا دیگر نظرشان گزینه جنگ و تحریم های شدید نیست. آن ها متوجه شده اند که آقای روحانی اهل تعامل است در کنار این موضوع که سیاست گذاری های کلی به نظر رهبری بستگی دارد. ما نیز امیدواریم رئیس جمهور با همکاری و تعامل با مجلس، به قول هایی که داده است، عمل کند و شاهد کاهش مستمر قیمت ها باشیم.
در کوتاه مدت نمی توان انتظار معجزه داشت اما با همدلی مسئولان و مشارکت کارآمد رسانه ها، می توان به اهداف مورد نظر رسید. مدیریت است که از ضعیف ترین کشور ها، قوی ترین ها را ساخته است؛ ما که کشور ضعیفی نیستیم. ژاپن و آلمان پس از جنگ جهانی دوم، ضعیف ترین کشور ها بودند، ولی با بها دادن به قانون و مدیریت و مشارکت مردمی و خرد جمعی توانستند کشورهایی قدرتمند شوند. ما نیز با توجه و تکیه بر پتانسیل های کشور، می توانیم کشوری توانمند و قوی باشیم.
سوء مدیریت ها و کم توجهی به اقتصاد مولد و صنعت و افراط و تفریط ها در اختصاص منابع باعث ایجاد چنین شرایطی شده است. آقای روحانی و اطرافیانش افرادی توانمند هستند و ما امید را در چهره مردم می بینیم و امیدواریم بتوانیم شکاف ها و مشکلات را رفع کنیم.